Senso Technics Icon Senso Technics

Hangbaan en sorteerposities uitbreiding

Hangbaan en sorteerposities uitbreiding bij blanchisserie hospitaliere Servitex.
Ook binnen bestaande wasserijen zijn verbeteringen mogelijk. Dit zorgt voor meer efficiency tijdens het was proces, zo ook voor ziekenhuis wasserij Servitex. Bovendien waren zij in het bezit van sorteerbakken die zij graag wilden toevoegen aan hun wasserij proces.

Sorteerposities uitbreiding bij Servitex

Bestaande sorteerbakken voor uitbreiding sorteerposities

Hangbaan en sorteerposities uitbreiding

Voor het creëren van meer sorteerposities, had Servitex al een keuze gemaakt voor sorteerbakken. Een uitstekende optie ,en waardevol, voor het sorteren van een groot aantal categorieën en een hoog volume. Precies waar een ziekenhuis wasserij aan voldoet. Voor het inrichten van de sorteerposities binnen het was proces en het uitbreiden van de hangbaan werd Senso Technics ingeschakeld. Een van onze specialiteiten is het integreren van bestaande en nieuwe, machines, sorteer oplossingen, hangbanen en bufferbanen in een bestaand proces.
Door de sorteer bakken aan het proces toe te voegen hebben is dit uitgebreid met 14 sorteerposities. Daarnaast is de bestaande hangbaan langer gemaakt om het transport efficiënter te laten lopen. En zijn het aantal bufferbanen verdubbeld.

De nieuwe route

Hangbaan en sorteerposisties uitbreiding

Uitbreiding sorteerposities

Vanuit containers start het wasgoed op een opgooiband en gesorteerd via de sorteer bakken. Sorteerbanden, die al voor de uitbreiding werden gebruikt, zijn nu ingezet voor gesorteerd linnen, zoals kleding en nieuw linnen. Wanneer het gewenste gewicht bereikt is, gaan de artikelen naar de juiste baanbestemming. Via de afroep is de bufferbaan bepaald. Vanaf een van de bufferbanen wordt het wasgoed gelost in de wastunnels. De lege waszakken gaan gekanteld in een lege zakkenbaan en zijn klaar voor de volgende batch.

Servitex is een industriële ziekenhuis wasserij, gevestigd in het hart van het land van Herve. Met een nieuwe Servitex site in Welkenraedt stellen zij een tweede productie-eenheid in werking. Al meer dan 60 jaar zijn zij gespecialiseerd in het reinigen en verhuren van hoge kwaliteit textiel. Zij leveren hun diensten aan zorginstellingen, rusthuizen, parastatale instellingen en vakantiecentra.

Contact met Sensotechnics

Wilt u ook een slimme (totaal) oplossing voor uw industriële wasserij?

Bent u nieuwsgierig of u beter kunt presteren op het gebied van prestaties, productie en gelukkigere klanten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op + 31 (0) 88 42 62 300.

Contact
© 2024 Sensotechnics BV - Alle rechten voorbehouden