Senso Technics Icon Senso Technics

Lavatec met SensoSuite besturing

Lavatec met SensoSuite besturing, op korte termijn alsjeblieft. Vooraf het verzoek van Wasserij Krom vanuit het Friese Gorredijk. Dat wil zeggen dat de bestaande Lavatec wastunnel mechanisch goed is. Echter een nieuwe besturing wel noodzakelijk is voor continuiteit. Vooraf zijn voorbereidingen in Leerdam gedaan. Vervolgens vertrekt onze collega op vrijdagochtend naar Gorredijk. Voorwaarde van Krom dat de wasserij om 12.00 uur stopt om zo min mogelijk productietijd te verliezen. Zo gezegd zo gedaan. Op vrijdag en zaterdag is de nieuwe besturing voor de Lavatec LT 35-9 geïnstalleerd en gemonteerd. Maandagochtend is de productie weer officieel gestart onder toeziend oog van onze specialist. Intussen heeft Krom zondag zelf al even getest.

Lavatec besturing met SensoSuite

Lavatec met SensoSuite besturing, hoe werkt het? 

De vakkenband vult de Lavatec LT 35-9 met linnen. Klant en artikel registreert wasserij Krom via een werkstation in SensoSuite. SensoSuite is de wasserij besturings- en visualisatie software van Senso Technics. Het gewogen linnen vervolgt zijn weg naar de tunnel. In SensoSuite zijn de vakkenband, wastunnel, pers, liftrijband en drogers in een oogopslag te zien. En een overzichtelijke waterflow met direct aanstuurbare pompen en kleppen. Wasprogramma’s zijn vooraf in te stellen bij de diverse artikelen met een doseerprogramma. Dat wil zeggen dat het proces verder automatisch verloopt. Vervolgens gaat het schone linnen naar de pers. Via de pers wordt het linnen in een cake op de liftrijband geschoven. Vervolgens in de beschikbare of geselecteerde droger gelost.

Samenvattend
Ten eerste is de bestaande wastunnel mechanisch goed en is continuiteit gewaarborgd
Daar komt bij dat SensoSuite gebruikersvriendelijk en eenvoudig in gebruik is, waardoor het proces efficiënter verloopt.

“De nieuwe besturing verhoogt de productiesnelheid met wel 1,5 uur per dag”, aldus Ronald Molleman, eigenaar Wasserij Krom

 

 

 

 

Contact met Sensotechnics

Wilt u ook een slimme (totaal) oplossing voor uw industriële wasserij?

Bent u nieuwsgierig of u beter kunt presteren op het gebied van prestaties, productie en gelukkigere klanten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op + 31 (0) 88 42 62 300.

Contact
© 2024 Sensotechnics BV - Alle rechten voorbehouden