Senso Technics Icon Senso Technics

Betere prestaties, hogere productie en gelukkige klanten

Minder medewerkers, beperkingen in hoogte en inbedrijfstelling zonder een dag te sluiten? Senso Technics biedt de oplossing bij Commercial Laundry in Baltimore.

“Onze motivatie was het verminderen van arbeid. Van het handmatig beladen van 2 wastunnels en 5 gasdrogers naar automatisch beladen. De noodzaak om het proces te stroomlijnen.  Dit te doen met de beschikbare hoogte van 4,5 m / 15ft en diverse footprint restricties. Bovendien dit alles te realiseren zonder een dag te sluiten. Ondanks dat we 7 dagen per week in 2 ploegendienst draaien”, aldus Brandon Rosenblatt, Commercial Laundry Corporation, Baltimore.

Slim ontworpen wasserij-inrichting

In overleg met Commercial Laundry kwam Senso Technics met een slimme oplossing voor het plaatsen van een vuilgoed hangbaan, D2. Het wasgoed is met een hangbaan van de grond. Verder kan er al gesorteerd worden, zonder dat de wastunnel hoeft te wachten.  De zakken worden opgeslagen in bufferbanen. Daarnaast hebben we de besturing van een nieuw geplaatste Lavatec wastunnel, transportbanden, liftrijband, zes nieuwe Lavatec drogers vervangen. We communiceren met de bestaande Milnor wastunnel en Kannegieser EVUE. We ontwikkelde, installeerde en implementeerde systemen en onze software oplossingen voor de vuilgoed afdeling bij Commercial Laundry op locatie.
Commercial Laundry Baltimore

Van handmatig naar geautomatiseerd proces op de vuilgoed afdeling

Commercial Laundry start het nieuwe wasserij proces met het sorteren van het binnengekomen vuilgoed. Het sorteren gaat via een nieuw hefrail sorteersysteem van 7 posities. Klant, artikel, gewicht en baanbestemming zijn zichtbaar op een monitor. Vervolgens kunnen medewerkers met behulp van de software zien wanneer het ideale gewicht is bereikt. Wanneer dit bereikt is, transporteert de hangbaan D2 automatisch, de zak met gesorteerd vuilgoed naar de gekozen bufferbaan. Met behulp van de afroep op klant en artikel wordt het wasgoed bij de gewenste wastunnel gelost. Daarna wordt het wasgoed via transportbanden en een liftrijband in de gewenste droger beladen. De drogerbesturing geeft het gewenste droogprogramma door aan de droger. Zodat het schoongoed klaar is voor de badstofvouwer en mangel.

Resultaten: “Een meer arbeids- en energiezuinig systeem. Significante vermindering van arbeid. Toegang tot gegevens en rapporten om onze processen te optimaliseren. Dit alles leidt tot betere prestaties, hogere productie per werkuur en gelukkigere klanten”.

Over Commercial Laundry
Commercial Laundry Corporation gevestigd in Baltimore is gestart in 1986 met enkele medewerkers. Nu zijn ze uitgegroeid naar 150 medewerkers (170 voor het Senso-project). Zodat zij ieder dag voor de hoogste kwaliteit kunnen gaan voor hun klanten, alle grote merken hotels in Baltimore-DC regio. Met klanttevredenheid als prioriteit nummer #1.

Contact met Sensotechnics

Wilt u ook een slimme (totaal) oplossing voor uw industriële wasserij?

Bent u nieuwsgierig of u beter kunt presteren op het gebied van prestaties, productie en gelukkigere klanten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op + 31 (0) 88 42 62 300.

Contact
© 2024 Sensotechnics BV - Alle rechten voorbehouden