Bel ons +31 (0) 88 42 62 300

Wäscherei Buchholz in Marlbergweich

Vorig jaar investeerde familiebedrijf Wäscherei Buchholz in een nieuwe industriële wasserij. Een voormalige fabriek in Malbergweich, die lange tijd heeft leeg gestaan, is nu compleet ingericht en operationeel als wasserij met een sorteerbordes, wastunnels, pers, centrifuge, drogers, mangelstraten, badstofvouwers, banden en een shuttle.

“Wäscherei Buchholz werd bijna acht decennia geleden in Prüm opgericht. De voormalige stoomwasserij voor particuliere klanten is inmiddels een grote wasserij geworden. Klanten zijn vakantieparken, hotels, ziekenhuizen, verpleeghuizen en strijdkrachten. “Vanwege de groei van ons bedrijf en te kort aan uitbreidingsmogelijkheden in onze vorige locatie in Prüm waren we genoodzaakt op zoek te gaan naar een andere locatie,” zegt Schweyen, Directeur van Wäscherei Buchholz.

In mei 2015 bracht de directeur van Buchholz voor het eerst een bezoek aan de bestaande bedrijfshal. Een paar maanden later werd het koopcontract getekend. Sindsdien is er hard gewerkt aan het pand. Eerst zijn de ruimten leeggemaakt, daarna werd het gestart met de renovatie. In opdracht van Vega Systems Duitsland wat op een steenworp afstand van Wäscherei Buchholz gevestigd is, heeft Senso Technics er mede voor gezorgd dat het elk stuk wasgoed door een volledig geautomatiseerd proces gaat. In de ene wastunnel verwerken we plat linnen zoals lakens en handdoeken. De tweede wastunnel gebruiken we voor kleding en speciaal textiel en daarna vervolgt het linnen en textiel hun weg naar de drogers, aldus Schweyen.

Wäscherei Buchholz is niet alleen zeer energie-efficiënt, maar voldoet ook aan de strenge eisen van de hygiëne certificaten. Ook hechten zij veel waarde aan een prettige werkomgeving voor de 110 medewerkers. Zo is er een ontspanningsruimte voor de medewerkers met massagestoelen en een ruimte voor kinderopvang.

http://www.waescherei-buchholz.de/