Senso Technics Icon Senso Technics

Niet kletsen maar poetsen bij Star Wipers

Niet kletsen maar poetsen, geldt niet alleen voor de mentaliteit, maar ook voor het product dat dagelijks wordt gemaakt en geleverd. Star Wipers is fabrikant van kwaliteits poetsdoeken. Zij produceren poetsdoeken van gebruikte kleding en afgekeurd textiel. Uniek is dat het proces voor het absorberen van het textiel (PFA ) in hun eigen wasserij wordt uitgevoerd. Continue investeren in de wasserij en het proces biedt hun de mogelijkheid om productie te verhogen ten opzichte van hun concurrenten en doeken te produceren die van superieure absorptie kwaliteit zijn.

Optimaal productieproces
Het proces van Star Wipers begint bij het aanschaffen van textiel. Dit textiel is afgekeurd door kleine onvolmaaktheden. Wanneer het textiel door de snijafdeling in poetsdoeken is gesneden gaan ze door naar de wasserij. De operator laad de doeken in een waszak en start vervolgens het programma om de absorptie kwaliteit te waarborgen. De waszak gaat via een hangbaan naar een Lavatec wastunnel en lost de poetsdoeken. De poetsdoeken vervolgen hun weg door de 16 kamers van de Lavatec wastunnel. Het overtollige water wordt met behulp van een pers uit de doeken geperst en zo vervolgen de doeken hun weg naar een aantal drogers. Na het droogproces worden de poetsdoeken automatisch gelost in een waswagen en naar de inpakafdeling van Star Wipers gebracht. Vanaf de inpakafdeling worden de doeken vervoerd naar de verschillende klanten die verspreid zijn over de Verenigde Staten.

 

Star Wipers Lavatec control

Een nieuwe besturing voor de Lavatec wastunnel
Een betrouwbaar en stabiel besturingssysteem voor de huidige Lavatec wastunnel is een vereiste voor Star Wipers. Dit is nodig om het productieproces optimaal te laten functioneren. Voor een nieuw besturingssysteem benaderde zij Senso Technics. Na een inventarisatie en overleg met Star Wipers in Newark is er door Senso Technics een nieuw besturingssysteem SensoControl ontwikkeld. Deze nieuwe besturing is gemaakt in Leerdam en vervolgens verzonden naar Newark in een op maat gemaakte kist. Het in bedrijf stellen van het nieuwe besturingssysteem wordt door een medewerker van Senso Technics op locatie gedaan en na een uitleg aan de medewerkers van Star Wipers is de besturing in gebruik genomen.

 

 

Star Wipers – Simply the Best

www.starwipers.com

 

Contact met Sensotechnics

Wilt u ook een slimme (totaal) oplossing voor uw industriële wasserij?

Bent u nieuwsgierig of u beter kunt presteren op het gebied van prestaties, productie en gelukkigere klanten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op + 31 (0) 88 42 62 300.

Contact
© 2024 Sensotechnics BV - Alle rechten voorbehouden