Senso Technics Icon Senso Technics

Wasserij Cleanlease in Hulst sluit

Wasserij Cleanlease in Hulst sluit over drie maanden. De 45 medewerkers zijn donderdag ingelicht over dat besluit.

Cleanlease Hulst is gespecialiseerd in het reinigen van textiel. Cleanlease heeft zeventien vestigingen in Nederland en België. In Hulst wordt met name textiel van zorginstellingen, ziekenhuizen en vakantieparken gewassen.

Het bedrijf sluit omdat het simpelweg steeds minder klanten heeft. “De totale hoeveelheid textiel neemt in Nederland en België af”, geeft directeur Job Muller aan. Dat komt volgens hem omdat de markt verandert. “Patiënten blijven minder lang in het ziekenhuis, ouderen blijven juist langer thuis.” Zorginstellingen en ziekenhuizen hebben dus minder textiel als beddengoed nodig, aldus Muller. “Het is niet efficiënt de unit in Hulst dan open te houden. Dan ontstaat er overcapaciteit.” Met andere woorden: er zijn dan teveel wasserettes voor de hoeveelheid textiel die gereinigd moet worden.

Afgebouwd
De productiviteit aan het Hulster bedrijventerrein wordt de komende drie maanden stapsgewijs afgebouwd. Cleanlease wil de 45 werknemers begeleiden in de zoektocht naar een nieuwe baan. Overigens staat het verdwijnen van de vestiging in Hulst niet op zich. Ook Amsterdam, Kerkrade en Rotterdam, waar vooral textiel van horecabedrijven gewassen werd, zijn onlangs gesloten. Muller: “We hopen dat Hulst de laatste is.”

Bron: PZC.NL

Contact met Sensotechnics

Wilt u ook een slimme (totaal) oplossing voor uw industriële wasserij?

Bent u nieuwsgierig of u beter kunt presteren op het gebied van prestaties, productie en gelukkigere klanten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op + 31 (0) 88 42 62 300.

Contact
© 2024 Sensotechnics BV - Alle rechten voorbehouden