Senso Technics Icon Senso Technics

Interne logistiek

Efficiënt proces

De afgelopen jaren is de efficiency van interne transporten in wasserijen sterk verhoogd, maar hier is nog steeds winst te behalen. Textielreinigers en leveranciers blijven zoeken naar methoden die hun productiviteit verhogen om zo meer winst te behalen. Deze productieverhoging krijgt u door logistieke processen efficiënter en betrouwbaarder te maken.

Lees meer

De oplossing in de wasserij

als het gaat om efficiëntie

Een hangbaan is een installatie die uw interne transport efficiënter maakt en ervoor zorgt dat de ruimte optimaal benut wordt. Buiten de ruimte die u bespaart met een hangbaan geeft deze ook beter overzicht van welke artikelen en klanten zich waar bevinden.

Met het instellen van de optimale afroep krijgt u een perfecte flow in uw wasserij. Zo kunt u algauw uw capaciteit met 20% verhogen.

Intern transport

Sorteren

Snel en eenvoudig

Met een van onze sorteersystemen sorteert u de verschillende artikelen. Door het sorteren van de artikelen kunt u het wasproces en het droogproces optimaal instellen voor het betreffende artikel. Een bijkomend voordeel is dat een sorteerslag tussen de drogers en mangels tot een minimum beperkt is of kan worden uitgesloten.

Het gebruik van loadcellen zorgt voor een optimale belading. Tevens is het mogelijk het gewicht per artikel/belading te optimaliseren. Zo kan de belading van badstof 10% hoger zijn dan bij andere artikelen.

Sorteren

Bufferbanen

Efficiente vuilgoedafdeling

Bufferbanen bieden als onderdeel van de hangbaan de mogelijkheid verschillende artikelen te groeperen in verschillende banen. Door het bufferen van de posten creëert men een enorm vloeroppervlak. En een hogere productiviteit door een betere continuïteit.

Daarnaast is het mogelijk met een kleine groep mensen te sorteren buiten de normale werkuren. Hierdoor wordt er ruimte en voorraad gecreëerd. Dit biedt de mogelijkheid om buiten de productie uren ook nog te wassen en drogen.

 

Lossen op de juiste werkplek

Schoongoed hangbaan D3

De schoongoedhangbaan D3 transporteert het wasgoed vanaf de drogers. Dit biedt naast ruimtebesparing ook het grote voordeel dat er gelost kan worden direct bij de werkplek. Dit biedt de mogelijkheid om klant voor klant en/of artikel na artikel af te handelen. Waardoor minder klantwissels nodig zijn en minder wijzigingen in het vouwprogramma. Wat resulteert in een hogere productiviteit.

De schoongoedhangbaan wordt zo ontworpen dat het past binnen de juiste routing in de wasserij en het bestaande en toekomstige machinepark.

 

Contact met Sensotechnics

Wilt u ook een slimme (totaal) oplossing voor uw industriële wasserij?

Bent u nieuwsgierig of u beter kunt presteren op het gebied van prestaties, productie en gelukkigere klanten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op + 31 (0) 88 42 62 300.

Contact
© 2024 Sensotechnics BV - Alle rechten voorbehouden