Senso Technics Icon Senso Technics

“End of Life”!

Steeds vaker krijgen ze bij de Engineeringshop.nl de vraag naar producten die al een tijdje uit productie zijn genomen. Vaak gaat het om producten die in applicaties zitten die op dat moment stil staan. De omzetderving en overige kosten als gevolg van deze stilstand bedraagt vaak vele duizenden euro’s per dag.

End of life hoeft geen groot probleem te zijn. Bij een aantal leveranciers en producten kunnen backwards compatible producten met een kleine aanpassing het oude model makkelijk vervangen. Maar er zijn ook leveranciers en producten die wat minder makkelijk uitwisselbaar zijn. Hier zal in sommige gevallen een nieuwe ontwikkeling moeten worden besteld, het programma zal door een converter moeten worden omgezet en er zullen vervolgens nog aanpassingen gedaan moeten worden door een ervaren engineer.

Hoe klein of simpel de machine ook is als hij het niet meer functioneert, is het de zwakste schakel en staat uw productie stil.

Nadenken over spareparts, software backups, standaardiseren en misschien wel een redesign van uw machine levert op de langere termijn geld op.

Bron: Robin Mol, Directeur Engineeringshop

Contact met Sensotechnics

Wilt u ook een slimme (totaal) oplossing voor uw industriële wasserij?

Bent u nieuwsgierig of u beter kunt presteren op het gebied van prestaties, productie en gelukkigere klanten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op + 31 (0) 88 42 62 300.

Contact
© 2024 Sensotechnics BV - Alle rechten voorbehouden